Moderne talen - Wetenschappen

Terug naar overzicht
vakken
Chemie
2
Biologie
2
Fysica
2
Duits
3
Competentietraining
1
Esthetica
1
Engels
3
Lichamelijke Opvoeding
2
Frans
4
Nederlands
4
Wiskunde
4
Aardrijkskunde
1
Geschiedenis
2
Godsdienst
2
Totale uren
33

3de graad - 1ste jaar

Moderne talen - Wetenschappen

Goed om weten:

  • In het vijfde jaar worden tijdens het uur competentietraining een aantal vaardigheden ingeoefend die nodig zijn voor de langetermijnopdrachten in de derde graad:  een zakelijke tekst schrijven, voetnoten verwerken, een onderzoeksvraag correct formuleren, ...  Er worden ook een aantal leerateliers ingericht: hoe een degelijke planning, samenvatting of schema maken.
  • Als je kiest voor Moderne Talen, heb je een sterke interesse voor de talen Frans, Engels en Duits en stel je je open voor de cultuur van het land. Als je kiest voor talen ben je gemotiveerd om een extra inspanning te leveren voor die talen en hou je er uiteraard van om deze talen te lezen. Liefde voor talen in al haar facetten is hierbij primordiaal. We gaan ervan uit dat  een serieuze basiskennis van de Franse, Engelse en Duitse grammatica en woordenschat reeds zou moeten verworven zijn. Als je voor talen kiest, kruip je ook graag in je pen. Is het nu om een foto te beschrijven, een persoonlijke belevenis te vertellen of om een recensie te schrijven over een film… Bij al deze vaardigheden worden jullie uiteraard begeleid door de vakleerkracht.
     
  • Als je kiest voor Wetenschappen heb je een sterke interesse voor de verschillende wetenschappelijke vakken fysica, chemie, biologie en aardrijkskunde.  Die ruime interesse situeert zich zowel wat betreft de praktijk, maar zeker ook de theorie.  Wetenschappen kies je als gemotiveerd bent voor wetenschappen en goed bent in wiskunde.