Klassieke Talen

vakken
Techniek
2
Beeld
2
Mens en Samenleving - LEVA
1
Engels
1
Frans
3
Godsdienst
2
Muziek
1
Wiskunde
4
Nederlands
4
Lichamelijke Opvoeding
2
Aardrijkskunde
2
Natuurwetenschappen
2
Geschiedenis
1
Talentmoment
1
Latijn
4
Totale uren
32

1ste graad - 1ste jaar

Klassieke Talen

Mens en Samenleving - LEVA

In het vak Mens en Samenleving - LEVA komen leer- en leefvaardigheden aan bod. In dit vak staan persoonsvorming, het uitbouwen van duurzame sociale vaardigheden en het opbouwen van krachtige leervaardigheden centraal. We werken aan verschillende thema’s zoals groepsdruk, identiteit, mediagebruik, leren leren. De inhoud van het vak Mens en Samenleving - LEVA is gespreid over het 1ste en 2de jaar. 

ICT

Het ICT-leerplan wordt in de verschillende vakken geïntegreerd. Elke leerling krijgt ICT (4 lesblokken van 2 uur) in september en oktober.

 

Latijn

Wil je een tijdreis maken doorheen vele eeuwen beschaving? Wil je een cultuurtaal leren kennen die mensen verbindt? Wil je leren leren, structureren, memoriseren, communiceren en argumenteren? Wil je je achtergrond verbreden en je openstellen voor het vreemde maar toch vertrouwde? Ben je klaar voor oude verhalen en een nieuwe uitdaging? Kies dan zeker voor Latijn!

 

Talentmoment

 

Kies volgens je talent één moment:

 

Web en design

Heb je gevoel voor kleur, vorm en compositie? Tijdens dit talentmoment werken we met verschillende vormen van (digitale) media. Je ontwerpt en programmeert websites en/of apps of specialiseert je in het design van gedrukte media: kranten, tijdschriften, folders.

 

Woord en expressie

Wie kiest voor woord en expressie proeft en geniet op een speelse manier van de wereld van het theater en die van poëzie en literatuur. Je ontdekt hoe je je verbeelding uitdrukt met je lichaam en je stem. Je ontdekt de kracht en de schoonheid van taal en woorden.

 

Creatie en kunst

Ben je creatief en heb je fantasie? Dan gaan we samen aan de slag met vormen, kleuren, beelden en muziek. We werken samen een project uit waarin onze eigen creaties en het zelf musiceren geïntegreerd zijn. We maken ook tijd om te genieten van de kunst die anderen voor ons hebben gemaakt. 

 

Sport en fit

Bewegen draagt bij tot een gezonde en fitte levensstijl. Sport je graag en wil je kennis maken met andere sporten?  Dan is ‘Sport en Fit’ zeker iets voor jou!  De activiteiten kunnen zowel doorgaan op school als op verplaatsing.

 

Sint-Franciscus-Xaveriusinstituut - Mariastraat 7 - 8000 Brugge - 050 33 63 47 - info@sfxbrugge.be
Meer info