Samenwerking

VZW Karel de Goede

De school maakt ook deel uit van de VZW Karel de Goede, die 5 middelbare scholen groepeert, waardoor een centrale boekhouding en personeelsadministratie mogelijk is.

VZW S.O. Karel de Goede
Collegestraat 24
B-8310 Assebroek
050-37.64.57
www.karel-de-goede.be

Scholengemeenschap Sint-Donaas

Het Sint-Franciscus-Xaveriusinstituut (De Frères) maakt deel uit van de scholengemeenschap Sint-Donaas.

Scholengemeenschap Sint-Donaas
Magdalenastraat 30
B-8200 Sint-Andries
050 40 68 48
050 40 68 50
sint-donaas@sint-donaas.be
www.sint-donaas.be

Basisschool Het Palet

Basisschool Het Palet is een school waar zorg en aandacht voor elk kind centraal staat.

We streven naar een efficiënte samenwerking met ouders en participanten zodat de weg die onze kinderen moeten afleggen boeiend, uitdagend en haalbaar is.

De school is verbonden aan de Middelbare school 'De Frères'. Heel wat leerlingen maken de brug van de basisschool 'Het Palet' naar de middelbare school de 'Frères'. Er wordt gezorgd voor een vlotte overstap.

 

Bezoek www.paletbrugge.be

Xaverian School

In het jaar 2005 rijpte de idee om eindelijk eens een uitwisseling tot stand te brengen tussen de Europese en een Amerikaanse school van de Broeders Xaverianen. Het Xaveriusinstituut zocht dus contact met het Xaverian College in Brooklyn, New York. Sindsdien is er elk jaar een uitwisseling tussen beide scholen.

De leerlingen van het vijfde jaar bezoeken het Xaverian College én New York tijdens de herfstvakantie. De Amerikaanse leerlingen zijn in Brugge te gast in de maand februari.

 

Xaverian School NY Brooklyn - Music