Middagpauze

1ste jaar

Voor de leerlingen van het eerste jaar worden er over de middag activiteiten georganiseerd. Zo kunnen ze zich eens goed ontspannen én het is ook een manier om elkaar beter te leren kennen.

De activiteiten worden begeleid door een leerkracht of een leerling van de derde graad en zijn gratis.

Dit schooljaar kunnen de leerlingen kiezen uit basketbal, mini-voetbal, volleybal, mixed martial arts, badminton, pingpong, moderne dans, zumba, yoga, juwelen maken, rijmen en dichten, toneel, tekenen, knutselen, stof en wol, Kubb en Mölki, gezelschapsspelen, techniek en typtop.

2de graad

De leerlingen van de tweede graad kunnen over de middag deelnemen aan enkele workshops, die worden begeleid door leerkrachten. 

Dit schooljaar kunnen de leerlingen kiezen uit: programmeren in skratch, fotografie (handmatig i.p.v. automatisch fotograferen), Italiaans à la carte, brei- en haakplezier en het bezoeken van gebouwen in Brugge die opvallen door hun moderne architectuur.

Italiaanse les

4de jaar

De leerlingen van het vierde jaar kunnen zich op maandag- dinsdag- en donderdagmiddag verpozen in 'De Kelder'. Dit is een gezellige ruimte van en voor leerlingen, waar ze kunnen praten, spelen of muziek luisteren.

Elk jaar worden enkele leerlingen verkozen voor het 'Kelderbestuur'. Deze leerlingen zorgen voor de inrichting van de kelder, de organisatie van activiteiten en de communicatie hierover met medeleerlingen en directie. 

3de graad

De leerlingen van de derde graad beschikken over de middag over een aparte ruimte om een belegd broodje of hun eigen broodjeslunch op te eten. Wie wil kan hier na het eten rustig wat blijven hangen.

Onze school is prachtig gelegen in het centrum van Brugge. Voor leerlingen van het vijfde jaar is het toegestaan dat ze op dinsdag in de stad gaan eten. De laatstejaars mogen de school elke middagpauze verlaten. Uiteraard kan dit enkel met toestemming van de ouders.

Middagstudie

Over de middag stellen wij ons OLC (open leercentrum) en de studiezaal ter beschikking.

Leerlingen kunnen er terecht voor groepswerk, om op de computer te werken of om er in alle rust te studeren.