Galabal

Galabal

Bal van de Frères / 21-5-2022 / ingang via Guido Gezelleplein

Ik zit niet in de Frères, mag ik ook komen?

Ben je 16 of ouder dan ben je zeker welkom. Denk er wel aan je naam door te geven (zie hieronder)! Zorg er ook voor dat je jouw identiteitskaart bij hebt de avond zelf: op vraag moet je deze kunnen tonen aan de ingang.

Hoe geraak ik aan een ticket?

  • Zit je in de Frères op school? Koop dan jouw ticket (+ dat voor een eventuele date) op het algemene verkoopmoment (zie Smartschool) of bij iemand van het leerlingenparlement.

  • Niet (meer) bij ons op school? Zorg dat je meekan als 'date' van een leerling bij ons op school, of laat je naam op de lijst plaatsen door een bericht te sturen naar het account van 'Leerlingenparlement Defrères' op Facebook (Messenger). Let op: deze lijst heeft een beperkte capaciteit! Je betaalt je ticket dan (cash) aan de ingang.

Kan je nog tickets aan de deur kopen?

De voorbije jaren was het Bal van de Frères telkens uitverkocht en was er geen verkoop aan de ingang. Wil je er zeker bij zijn, dan koop je dus best je ticket op voorhand of reserveer je tijdig (zie hierboven)! Eenmaal het bal uitverkocht is, heeft het geen zin om toch te komen zonder ticket of wanneer je naam niet op de lijst staat.

Ik word volgende week pas 16, da's toch ook ok hé?

Neen. Het Bal van de Frères is strikt 16+. Neem dus zeker je identiteitskaart mee: op vraag moet je deze kunnen tonen aan de ingang.

Zit je in de Frères op school, dan moet je in het vijfde of zesde jaar zitten om te kunnen komen.

Is er een dresscode?

Natuurlijk, het is dan ook een galabal... Boys: suit up! Girls: dress to impress!

Ik heb iets gehoord over gratis drank?

Als je vóór 22:00 u. komt krijg je een gratis glas cava aangeboden om de avond in stijl in te zetten.

Hoeveel kost de drank?

Net zoals de voorbije jaren betaal je voor de meeste consumpties (bier, frisdrank) slechts € 2.

Is er parking dichtbij?

Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen in de Brugse binnenstad, maar op zaterdagavond zijn deze snel bezet. Bovendien betaal je ook redelijk wat. De dichtstbijzijnde publieke parkings zijn die aan het Oud Sint-Jan en onder 't Zand, maar wellicht ben je beter af met de fiets of door je ouders te laten voeren.

Waarom gaat het bal niet meer door in het Oud Sint-Jan, StudioHall of Entrepot?

In het Oud Sint-Jan (grote zaal beneden) is het helaas niet meer toegelaten een dergelijk evenement te organiseren omwille van geluidsoverlast. In StudioHall liep het moeilijk de nodige afspraken te maken en een nieuwe editie in het Entrepot was onmogelijk zonder de ticket- en drankprijs te verhogen.

Dat laatste wilden we natuurlijk niet, en doordat er een extra nooduitgang gecreëerd werd kan het galabal eindelijk terugkeren naar z'n roots, namelijk de school zelf! Het leerlingenparlement spaart kosten noch moeite om de turnzaal om te toveren in een fantastische balzaal voor een onvergetelijke editie van het Bal van de Frères.

Was een ticket vroeger niet goedkoper?

Klopt, maar dan moeten we al meer dan vijf jaar terug in de tijd. Inderdaad: sindsdien bleef de ticket- en drankprijs gelijk. In tegenstelling tot veel andere galabals is onze doelstelling niet om zoveel mogelijk winst te maken. Het Bal van de Frères wil jullie een zalige avond laten beleven en investeert dan ook in de aankleding van de zaal, een prachtige lichtshow met special effects, goeie dj’s, gratis toiletten, gratis bewaakte vestiaire, enz. De huidige prijzen zijn dus absoluut noodzakelijk om jullie een kwalitatief evenement te kunnen (blijven) aanbieden.

Wat mag niet?

Er is een ‘zero tolerance’ beleid wat betreft geweld, drugs, roken in de zaal en het meebrengen van eigen drank. Deze zaken zijn dus uitdrukkelijk verboden. Wie zich hier niet aan houdt, kan door de security/organisatie uit de zaal gezet worden.

Check het evenement op Facebook