Creatief

Onze school probeert niet alleen een sterke leeromgeving te vormen voor alle leerlingen, maar ook een plaats waar ze met hun creativiteit aan de slag kunnen. Heel veel jongeren gaan immers in hun vrije tijd naar een dans- of muziekschool, leren zingen of acteren, studeren aan het conservatorium, spelen in een band... Wij proberen hun talent niet alleen te ondersteunen in vakken zoals Plastische Opvoeding of Muzikale Opvoeding, maar het ook een plaats te geven binnen de school, buiten de lesuren. In de middagactiviteiten toneel en dichten, de schoolband en de leerlingenredactie kunnen de leerlingen alvast hun creatieve ei kwijt. 

Schoolband

Al zeven schooljaren op rij vormen enkele leerlingen uit de tweede en de derde graad een schoolband met de naam 'Twolfnolf'. Na de audities duiken ze over de middag de repetitieruimte in met gitaar, kabels, keyboard, versterker, viool, drum, en niet te vergeten hun stem!

We zien de schoolband aan het werk op de Gouden Camera, het galabal en de proclamatie van de zesdejaars. Daarnaast nemen zij ook deel aan twee rockwedstrijden: Battle of the Schools en Versus (een schoolband battle die telkens door de winnende school georganiseerd wordt).

Enkele muzikanten uit de derde graad begeleiden de 'Junior schoolband'. Leerlingen uit de eerste graad kunnen hierbij aansluiten. Ook de juniors treden op tijdens diverse activiteiten op school, of in het voorprogramma van hun grote broer!

Sint-Franciscus-Xaveriusinstituut - Mariastraat 7 - 8000 Brugge - 050 33 63 47 - info@sfxbrugge.be
Meer info